Președinte al Sindicatului Solidaritatea Sanitară

Co-președinte în cadrul Federației „Solidaritatea Sanitară” din România

Foto

Vizualizări profil

1444

Contribuție

Celmare Lidia este una dintre cele două persoane care s-au aflat alături de Comunitatea „Solidaritatea Sanitară” de la început până în prezent, participând la calitatea de nucleu de condensare al acestei comunități. Costurile acestei reușite, traduse în sacrificiile personale, sunt sugerate în secțiunea dedicată mărturiilor fondatorilor.

Este unul dintre inițiatorii unor mentalități și tradiții ce fac parte din „substanța” FSSR, contribuind în mod semnificativ la contururile Comunității „Solidaritatea Sanitară”. A asigurat contraponderea umană la deciziile ce tindeau să fie așezate pe baze exclusiv pragmatice. De asemenea, a asigurat în cea mai mare parte a timpului perspectivele adiționale asupra deciziilor supuse dezbaterii, manifestând deseori o opoziție constructivă. Lidia Celmare este persoana care a suportat în cea mai mare măsură povara reprezentată de caracterul, inițiativele și atitudinile președintelui (și ulterior managerului) FSSR, asigurând echilibrul necesar prin compensarea unora dintre excese.

Demn de remarcat este faptul că în continuare conduce sindicatul care a fost timp de peste un deceniu modelul de construcție al FSSR, aducând în deciziile conducerii FSSR experiența activității sindicale de la baza ei.              

Lidia Celmare îmbină cu succes competențele profesionale juridice cu cele specifice activității sindicale. Este unul dintre liderii care trăiește din plin sentimentul împlinirii prin muncă în cadrul acțiunilor sindicale. A dovedit de-a lungul celor două decenii capacitatea muncii efectuată cu simț de răspundere, dusă deseori în zona sacrificiului de sine și al familiei. Este una din cele câteva persoane care și-au investit sufletul în federație, dezvoltarea acesteia din urmă coincizând cu cea mai mare parte a vieții adulte. Manifestă în mod vizibil plăcerea de lucra cu oamenii și a le rezolva problemele profesionale și, deseori, personale.

Celmare Lidia are cea mai mare contribuție la imaginea vizuală a FSSR, ocupându-se de pregătirea materialelor de imagine și prezentare, de aspectele vizuale ale tuturor întâlnirilor și a majorității manifestărilor. Este o prezență deosebit de plăcută, asigurând un transfer semnificativ din imaginea personală către cea a federației. A dovedit constant faptul că este capabilă să inspire încredere și empatie. A constituit de-a lungul celor 20 de ani un model de atitudine și comportament, contribuind din plin la generarea unei demnități aparte activității sindicale, ce face parte din noul sindicalism, promovate de către Federația „Solidaritatea Sanitară”.

4.4 11 voturi
Evaluare contribuție
guest
0 Mesaje
Inline Feedbacks
Vizualizează toate mesajele

Info proiect

Prin intermediul Paginii de Onoare a Apărătorilor Profesioniștilor din Sănătate (POAPS) dorim să construim cadrul general de recunoaștere a eforturilor și sacrificiilor reprezentanților angajaților din sănătate. Deoarece putem să evaluăm calitatea activității desfășurate doar pentru persoanele care fac parte din Comunitatea Solidaritatea Sanitară în această pagină este vorba, deocamdată, despre liderii Solidarității Sanitare.

Mai multe informații despre acest proiect puteți găsi aici.

Vă invităm să accesați și Cartea de Onoare a Prietenilor Sănătății (COPS.ro), alcătuită pe baza celor mai semnificative contribuții la creșterea calității vieții profesionale a lucrătorilor din sănătate.

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România: 20 de ani de inovare, acțiuni bazate pe dovezi și reușite sindicale.

Copyright © 2022 F.S.S.R Un proiect al Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea” susținut de Federația „Solidaritatea Sanitară” din România