7 iunie 1954 - 01 iunie 2024

Președinte al Sindicatului Solidaritatea Sanitară Cluj

Co-președinte în cadrul Federației „Solidaritatea Sanitară” din România

Foto

Postări pe Facebook

Vizualizări profil

2727

Contribuție

Domnul Radu Vasile s-a alăturat Federației „Solidaritatea Sanitară” din România (FSSR) în anul 2011, în anul 2012 fiind ales în funcția de Vicepreședinte al FSSR. Din anul 2016 a deținut funcția de Co-președinte al FSSR, fiind unul dintre membrii Comitetului Director.

În cea mai mare parte a fost o poveste de „iubire la prima vedere”, domnul Radu Vasile împărtășind în foarte mare măsură idealurile ce au stat la baza înființării acestei organizații și, ceea ce este și mai important, acționând din convingere pentru împlinirea lor. S-a afirmat în cadrul Comunității „Solidaritatea Sanitară”, contribuind prin prisma a două perspective: dezvoltarea organizației sindicale cu care s-a afiliat inițial (aceasta înregistrând până în prezent, spre exemplu, o creștere de cca. 15 ori a numărului de membri) și în sprijinirea dezvoltării FSSR.

Domnul Radu Vasile a participat cu toate eforturile la dezvoltarea Federației „Solidaritatea Sanitară” din România (FSSR) în mai bine de un deceniu de activitate sindicală susținută, în ultimii 8 ani având calitatea de Co-președinte al acesteia. Prin această activitate a contribuit la marea schimbare de mentalitate în privința modului în care trebuie desfășurate acțiunile sindicale pentru apărarea intereselor angajaților din sănătate.

A contribuit la consolidarea imaginii federației prin pregătirea și sprijinirea activă a organizării unor evenimente semnificative din viața organizației, cum sunt: întâlnirea de la Leghia, Conferința Medicilor, Conferința Relațiile de muncă în contextul noului Contract Colectiv de Muncă la nivel de sector bugetar Sănătate. A participat la desfășurarea protestelor în stradă ale federației și la activitățile de comunicare mediatică a unei bune părți din ele.

A deținut în același timp funcția de Președinte al Sindicatului „Solidaritatea Sanitară” Cluj, pe care l-a înființat și l-a dezvoltat până la nivelul actual al acestuia, fructificând din plin resursele puse la dispoziție de Federația „Solidaritatea Sanitară” și utilizând eficient oportunitățile create de aceasta.

Alături de alte contribuții, domnul Radu Vasile a avut meritul de a fi participat la dezvoltarea Departamentului Medici din cadrul FSSR, susținând strategia organizației în acest domeniu. Acțiunile inițiale de creștere a numărului de medici membri de sindicat au contribuit la creșterea ponderii acțiunilor dedicate medicilor, ele stând cumva la baza „revoluției din anul 2016” în privința timpului de lucrul și salarizării medicilor. În egală măsură, domnul Radu Vasile a dovedit nivelul maxim de eficiență în fructificarea reușitelor FSSR din anul 2016. Prin aceste activități a participat la construcția posibilității acțiunilor sindicale desfășurate în interesul tuturor categoriilor profesionale din sănătate.

A fost un membru activ al Comunității Solidaritatea Sanitară, contribuind la menținerea valorilor specifice acesteia, susținând dependența dintre calitatea vieții profesionale și calitatea serviciilor medicale. A fost unul dintre susținătorii activi ai acțiunii sindicale bazate pe dovezi. A sprijinit continuu apărarea drepturilor profesioniștilor din sănătate respectând principiile de raționalitate și echitate. A fost un apărător eficient și dedicat al drepturilor profesioniștilor din sănătate, sprijinind din plin solicitările și acțiunile bazate pe principii etice.

De-a lungul a mai bine de un deceniu de activitate sindicală susținută în cadrul FSSR, domnul Vasile Radu a fost una dintre cele 5 persoane din cadrul federației care au pus suflet în activitatea sindicală, granița dintre viața personală și cea profesională fiind deseori incertă, integrându-se astfel în mentalitatea creată în cadrul acestei organizații în urmă cu mai bine de 20 de ani.  A dovedit o mare capacitate de adaptare la noul sindicalism, fiind unul dintre promotorii majorității acțiunilor ce fac parte din această categorie. A manifestat credință în valorile federației, promovându-le cu convingere în activitățile cotidiană. A reprezentat un pol importat de susținere a mentalității și modului de lucru al federației. Și-a dedicat în întregime ultima perioadă din viață apărării drepturilor angajaților din sănătate, punând în slujba acestora toată dăruirea de care era capabil.

Videoclipuri

4.6 22 voturi
Evaluare contribuție
guest
51 Mesaje
Cele mai votate
Noi Vechi
Inline Feedbacks
Vizualizează toate mesajele
Lidia

Decesul dlui Radu Vasile este o pierdere imensă pentru toți cei care l-am cunoscut și iubit. A fost nu doar un lider dedicat și un coleg de nădejde, ci și un prieten adevărat pentru mulți dintre noi. Contribuțiile sale și pasiunea pentru muncă au lăsat o amprentă de neșters în federația noastră. A fost un om de o calitate umană deosebită. Bunătatea, înțelepciunea și umorul său au adus lumină și ne vor lipsi teribil. Amintirea lui va rămâne vie în inimile noastre. În aceste clipe grele, gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familia și cei dragi ai lui Radu Vasile. Să găsească puterea de a trece peste această pierdere și să știe că suntem alături de ei cu tot sufletul. Adio, drag prieten și coleg. Vei rămâne pentru totdeauna în amintirea noastră și în sufletele noastre. Dumnezeu să-ți dea odihnă cea veșnică și să-ți ierte păcatele!

Ciora Anca

Umanitate, empatie, solidaritate, loialitate, camaraderie, consecvență, tenacitate, agilitate, spirit de sacrificiu, dăruire, abnegație, spirit motivațional . Toate aceste calități și multe altele le-a avut OMUL Radu Vasile. Mă simt onorată și recunoscătoare pentru privilegiul de a-i fi alături timp de 12 ani. Exemplul lui constituie un imbold pentru continuarea activității sindicale bazandu-ne pe aceleasi principii. Rămas bun, Om minunat, prieten drag mie!

Felicia Lirca, Tg.Mureș

Dragi colegi,

Ne luăm rămas bun de la un un om cu suflet mare, plin de bunătate și înțelegere. Am început construcția grupului sindical din județul Mureș, acum 10 ani. Cu drag și duioșie îmi amintesc acele momente.
Președintele nostru de sindicat a fost un model de conciliere, aducând armonie și bucurie în inimile tuturor. Cu atitudinea sa tolerantă, domnul Radu Vasile a reușit să inspire și să unească.
Vom păstra mereu amintirea lui în inimile noastre și vom continua să ne ghidăm după valorile pe care ni le-a insuflat.
Cu profundă recunoștință și respect, aducem un ultim omagiu, un gând pios, din partea noastră, a celor care l-am cunoscut, a tuturor membrilor de sindicat din toate unitățile sanitare din Județul Mureș.

Sincere condoleanțe întregii familii!

Dumnezeu să vă bucure în rai, domnule Radu!

Iordache Răzvan-Eduard

Fie ca Bunul Dumnezeu să vă întâmpine în Înparatia Sa și să vă odihnească sufletul în pace. Vă port o veșnică recunoștință. Mare om cu suflet bun .

Gusoaie Mariana

Prețuire și amintire eternă. Dumnezeu sa-l ierte!

Gheorghe Berciu

Rămas bun domnule Radu Vasile! Mișcarea sindicală din România este mai săracă fără dumneavoastră. Drum lin printre stele! 😥
Condoleanțe familiei îndurerate!

Motran Sandu

Un Om cu mare echilibru la care oricând găseai un sfat bun

Sevastita

O mare pierdere pentru comunitatea sindicală! Drum lin și odihnă veșnică ! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!

Gheorghe Costel

Elegant și totodată simplu, a fost un lider charismatic; nu voi mai întâlni un om cu așa bun simț și cu atâta bunătate, ambele native. Îi cer iertare dacă i-am greșit cu ceva. Fie-i memoria veșnic binecuvântată.

Armangic Daniel

Domnule Radu Vasile, fie ca sufletul dumneavoastră să își găsească liniștea și pacea veșnică. Ați fost un adevărat pilon al mișcării sindicale din cadrul Federației Solidaritatea Sanitară și un exemplu de urmat pentru generațiile viitoare. Dumnezeu să vă odihnească în pace!
Condoleanțe familiei îndurerate!

Ultima actualizare 20 zile în urmă by Armangic Daniel
Prof.dr S Sfrangeu

Un om minunat cald respectuos hotărât sitenace în tot ceea ce si-a propus. Un om pașnic îndrăgit de aproape toți, pentru care am un mare regret ca îl pierdem prematur. Odihna veșnică Dumezeu sa te primesca lângă el.

Daniela Ceaușescu

Lumină veșnică!🕯😥

State Roxana

Condoleante familiei indurerate! Dumnezeu să-l odihneasca!🙏

Adela Iorgulescu

Dumnezeu să-l odihnească la dreapta sa! Veșnică recunoștință !

Tomut Nelu

Sincere condoleanțe familiei,bunul Dumnezeu sa l odihnească în pace!

Maior Gabriela

Condoleanțe familiei şi prietenilor! 🙏Am pierdut un om care mi-a fost un adevărat mentor sindical!🖤

Dan Râpă

Dumnezeu să il odihnească in pace!Condoleanțe familiei indurerate!

Vasilescu Bogdan

Sa vorbesc la trecut de domnul Radu Vasile este foarte greu deoarece este OMUL de la care am invatat foarte multe in special despre sindicalism .
Condoleante familiei!

Veronica Alexe

O onoare că l-am cunoscut, a fost și va rămâne o sursa de inspirație în lupta sindicală. Dumnezeu sa îl ierte si condoleanțe familiei!

Adrian Ciora

Dumnezeu să te odihnească în pace în Împărăția Lui…!!! Odihnă veșnică…!!!
Drum lin spre Împărăția Cerurilor „BOBI” DRAGĂ…!!!😢😢😢

Maria Radu

Rămas bun Domnule Radu!
Dumnezeu să vă odihnească sufletul frumos și cald!
Odihna veșnică!🙏🙏🙏

Burlacu Delia

„Nu putem controla situatiile in care ne aflam intotdeauna,dar putem alege sa ne controlam reactiile si emotiile pentru a obtine ce este bun pentru noi”…coversatie cu un om care te iradia cu gandire pozitiva si onesta .Condoleante familiei indurerate!Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Personalul medical Spitalul de Copii Brasov

Am pierdut un om integru , excelent organizator și totodata cel ce a afiliat la Sindicatul Solidaritatea Cluj , personalul medical al Spitalului de Urgentă pentru Copii Brasov !
Sincere condoleanțe familiei !

Acinte Liliana

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în împărăția lui!!🕯️🕯️

Pintilie Cristina

Sincere condoleante familiei,Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !Drum lin !…🙏🙏🙏

Catalin Grigorica

Condoleanțe familiei!
Domnul să îl odihnească !

Neagu Silvua

Drum lin ! Dumnezeu sa-l odihneasca !

Pacurariu Marian

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !Condoleante familiei indurerate !

Loredana Ghimpu

Dumnezeu să îl odihnească!

Adina Humeniuc

Odihna veșnică în pace și lumina!

Toflea Georgiana

Dumnezeu să-l odihnească în împărăția lui! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!

Bakos Emőke

Dumnezeu să-l odihnească în pace! 😔 Drum lim!

Costea

Dumnezeu să-l odihnească în pace! 🕯

Ultima actualizare 20 zile în urmă by Costea
Adrian Pasc

Sincere condoleanțe familei. Dumnezeu să-l odihnească!

Calota Viorel

Condoleanțe!

Valerian Chelariu

Lacrimile nu se pot opri, suntem îndurerați de această pierdere fulgerătoare!Dumnezeu să-l odihnească în pace !

Enea Carmen

A fost omul lumină intr-o mare de întuneric ,odihna să ii fie veșnică în lumină !!

Anna

Condoleante familiei

Daniel Nicolae Virtic

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Șoreanu Gabriela

Sincere condoleanțe familiei!Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace și liniște!

Gidea Alexandru

Dumnezeu sa il odihneasca !

Cecilia

Un profesionist desăvârșit și un OM minunat ! Drum lin către stele! 😥

ANGELA Atanasof

Dumnezeu să-l odihnească în pace!Sincere condoleanțe!

Benghiac

Un om de o calitate neprețuită,o pierdere imensa pt noi toți. Îngerii sa i călăuzească pașii.🙏😓😪

Alexandru MOSCU

Sincere condoleanțe familiei și prietenilor! Să îl ierte Dumnezeu și să-i odihnească sufletul în pace.
A fost un om pe cinste și foarte îndrăgit, care a făcut mult bine tagmei noastre medicale.

Pascan Krisztina

Dumnezeu să-l odihnească în pace!🙏

Mari

Drum lin spre îngeri domnul Radu!😭Vei rămâne mereu în inimile noastre „ăl bătrân ” cu suflet bun💙💛

Manolache Marcela

Astazi,5.06.2024, pleaca pt totdeauna intr.un loc mai bun ,TATAL ,PRIETENUL,CO PRESEDINTELE FSSR ,COLEGUL ,OMUL Radu Vasile !
Dumnezeu sa.l ierte si sa.l odihneasca in pace ! O mare pierdere pt toti ! Un exemplu de modestie,de empatie ,de curaj ,de intreprinzator ! Nu te vom uita niciodata dle Radu Vasile ! 😪😪

Radu ana

Un ultim omagiu,prieten drag! Dumnezeu sa te odihnească în pace!!!

Info proiect

Prin intermediul Paginii de Onoare a Apărătorilor Profesioniștilor din Sănătate (POAPS) dorim să construim cadrul general de recunoaștere a eforturilor și sacrificiilor reprezentanților angajaților din sănătate. Deoarece putem să evaluăm calitatea activității desfășurate doar pentru persoanele care fac parte din Comunitatea Solidaritatea Sanitară în această pagină este vorba, deocamdată, despre liderii Solidarității Sanitare.

Mai multe informații despre acest proiect puteți găsi aici.

Vă invităm să accesați și Cartea de Onoare a Prietenilor Sănătății (COPS.ro), alcătuită pe baza celor mai semnificative contribuții la creșterea calității vieții profesionale a lucrătorilor din sănătate.

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România: 20 de ani de inovare, acțiuni bazate pe dovezi și reușite sindicale.

Copyright © 2022 F.S.S.R Un proiect al Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea” susținut de Federația „Solidaritatea Sanitară” din România