Președinte al Sindicatului Solidaritatea Sanitară Cluj

Co-președinte în cadrul Federației „Solidaritatea Sanitară” din România

Foto

Vizualizări profil

774

Contribuție

S-a alăturat Federației „Solidaritatea Sanitară” în anul 2011, în 2012 fiind ales în funcția de Vicepreședinte al FSSR. Din anul 2016 deține funcția de Co-președinte al FSSR, fiind unul dintre membrii Comitetului Director.


În cea mai mare parte a fost o poveste de „iubire la prima vedere”, domnul Radu Vasile împărtășind cea mai mare parte din idealurile inițiale și, ceea ce este și mai important, acționând din convingere pentru împlinirea lor. S-a afirmat în cadrul Comunității „Solidaritatea Sanitară” în două direcții: dezvoltarea organizației sindicale cu care s-a afiliat inițial (aceasta înregistrând până în prezent, spre exemplu, o creștere de cca. 15 ori a numărului de membri) și în sprijinirea Federației „Solidaritatea Sanitară”.

Domnul Radu Vasile are marele merit de a fi participat la dezvoltarea Departamentului Medici din cadrul FSSR. Acțiunile inițiale de creștere a numărului de medici, membri de sindicat, au contribuit la creșterea ponderii acțiunilor dedicate medicilor, ele stând cumva la baza „revoluției din anul 2016”. De remarcat faptul că, în egală măsură, domnul Radu Vasile a dovedit nivelul maxim de eficiență în fructificarea reușitelor din 2016.

A contribuit la imaginea federației prin pregătirea și sprijinirea activă a organizării unor evenimente semnificative din viața organizației, cum sunt întâlnirea de la Leghia, Conferința Medicilor, Conferința Relațiile de muncă în contextul noului Contract Colectiv de Muncă la nivel de sector bugetar Sănătate. A participat la desfășurarea protestelor în stradă ale federației și la activitățile de comunicare mediatică a unei bune părți din ele.

Domnul Vasile Radu este una dintre cele 5 persoane din cadrul federației care pun suflet în activitatea sindicală, granița dintre viața personală și cea profesională fiind deseori incertă. A dovedit o mare capacitate de adaptare la noul sindicalism, fiind unul din promotorii majorității acțiunilor ce fac parte din această categorie. Manifestă credință în valorile federației, promovându-le cu convingere în activitatea cotidiană. Reprezintă un pol importat de susținere a mentalității și modului de lucru al federației.

4.2 10 voturi
Evaluare contribuție
guest
0 Mesaje
Inline Feedbacks
Vizualizează toate mesajele

Info proiect

Prin intermediul Paginii de Onoare a Apărătorilor Profesioniștilor din Sănătate (POAPS) dorim să construim cadrul general de recunoaștere a eforturilor și sacrificiilor reprezentanților angajaților din sănătate. Deoarece putem să evaluăm calitatea activității desfășurate doar pentru persoanele care fac parte din Comunitatea Solidaritatea Sanitară în această pagină este vorba, deocamdată, despre liderii Solidarității Sanitare.

Mai multe informații despre acest proiect puteți găsi aici.

Vă invităm să accesați și Cartea de Onoare a Prietenilor Sănătății (COPS.ro), alcătuită pe baza celor mai semnificative contribuții la creșterea calității vieții profesionale a lucrătorilor din sănătate.

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România: 20 de ani de inovare, acțiuni bazate pe dovezi și reușite sindicale.

Copyright © 2022 F.S.S.R Un proiect al Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea” susținut de Federația „Solidaritatea Sanitară” din România